Всесезонні шини.

Всесезонні шини.
Коли важлива експлуатація легкового автотранспорту в цілорічному режимі, рекомендується вибирати всесезонні шини, що непогано себе показали в нашому кліматі. Їхня головна якість полягає в тому, що вони з однаковою ефективністю поводяться як на холодному, так і гарячому асфальтовому покритті.


  Але головна перевага всесезонних шин полягає в тому, що їх можна впевнено експлуатувати в зимовий час, оскільки вони відрізняються пом'якшеною структурою, оскільки виробники додають до гумового складу підвищений відсоток синтетичного каучуку, завдяки якому шини не стають жорсткими за низьких температур.

  Але пом'якшена гумова основа може виявитися шкідливою в літню пору, оскільки всесезонні шини стають надмірно м'якими, якщо температура навколишнього середовища починає перевищувати плюс 15°
C . Але вирішення цієї проблеми досить просте - потрібно дотримуватися низької швидкості і автомобіль відрізнятиметься хорошим керуванням.

  Всесезонні шини, за рахунок ламелей, що виступають, відмінно підходять навіть для засніжених доріг. У сільській місцевості, де дороги вкрай рідко забираються від снігових опадів, всесезонні шини виявляться найкращим рішенням. Навесні, коли повсюдно спостерігатиметься бездоріжжя, то всесезонні шини виявляться затребуваними як ніколи - вони відмінно чіпляють і далі викидають бруд з-під протекторів. Головне – правильне встановлення. Інакше, якщо встановити шини задом наперед, вони не зможуть очищатися в автоматичному режимі. Але якщо все зробити правильно, то всесезонні шини зможуть відразу очищатися від бруду, що налип, і гарантувати непогане керування автомобілем в екстремальних умовах.

  Всесезонні шини, за рахунок щільного і жорсткого каркаса, зібраного зі сталевого дроту і нейлонових ниток, мають підвищену міцність до вагових навантажень. У літню пору, якщо завантажити автомобіль, то всесезонні шини нагріються, але ніколи не луснуть від термального навантаження.

  Всесезонні шини досі вважалися екзотикою на вітчизняному ринку і коштували досить дорого. Але якщо брати до уваги, що в наш час вони коштують помірних грошей і їх може вільно купувати будь-який водій та експлуатувати цілий рік, то їх покупка з погляду дешевизни та практичності для легкового автомобіля часто вважається максимально розумним рішенням.

loader