Дослідження компанії Sumitomo

Дослідження компанії Sumitomo

Представники японської компанії Sumitomo Rubber Industries у спільному дослідженні з авторитетним та відомим німецьким Інститутом досліджень полімерів ім. Лейбниця у Дрездені, у Німеччині, сказали, що знайшли причину та розкрили таємницю, пов'язану з ушкодженнями та розривом гуми.

У нещодавній заяві японської шинної та гумової компанії говориться, що «новаторські» дослідження проливають і відкривають значне світло на невідомий механізм факторів, що викликає мікроскопічні порожнечі в гумі, які, у свою чергу, призводять до утворення та розповсюдження тріщин в автомобільних шинах.

Що стосується попередніх досліджень, SRI виявив, що він так не зміг «повністю пояснити» теорію про те, що саме руйнує молекули каучуку і утворює порожні всередині каучуку в мікроскопічних масштабах призвело до утворення і зростання тріщин в каучуку і в кінцевому підсумку до розриву в каучуку та пошкодження колеса.

Компанія Sumitomo заявляє, що завдяки цьому останньому спільному дослідженню їй таки вдалося «безпосередньо спостерігати внутрішні структурні зміни у поєднанні з механічною поведінкою молекул у реальних зразках синтетичного каучуку».

SRI стверджує, що ці нові результати дослідження дадуть «більший контроль над в'язкими та пружними властивостями гуми» і можуть допомогти в розробці гумових матеріалів з «надзвичайно високою міцністю». Ці дослідження дадуть новий сильний поштовх у розвитку сфери автомобільних покришок по всьому світу. Будуть придумані та введені нові матеріали та стандарти, що суттєво допоможе покращити міцність гумових виробів та матеріалів, у тому числі й автомобільних шин.


loader