Як вибрати диски: інструкція

Як вибрати диски: інструкція

Як вибрати диски: інструкція

Часто автовласники стикаються з необхідністю заміни дисків та шин . Однак не всі можуть відразу підібрати відповідні вироби, тому що не знають деяких важливих нюансів. Спробуємо розібратися, на що насамперед варто звертати увагу.

 

Основні параметри та характеристики дисків

Неважливо, яким авто ви володієте, вибираючи диски , слід врахувати такі характеристики як:

·                  Вид;

·                  Посадковий діаметр;

·                  PCD;

·                  Ширина.

Якщо, дійшовши до цього моменту, у вас зникло бажання детальніше вивчати інформацію, то краще скористайтесь послугами спеціалізованого магазину в Одесі , де працюють кваліфіковані фахівці, які готові допомогти вам зробити правильний вибір. Завдяки їхньому професіоналізму ви можете просто назвати модель автомобіля, і вони підберуть виріб, що ідеально підходить за всіма параметрами. А якщо рішучість і бажання поринути у питання вибору дисків вас ще не залишила, тоді можна почати розбиратися з характеристиками докладніше.

 

Розшифровка характеристик дисків

Почнемо із видів. Сьогодні на автомобільному ринку можна зустріти всього 3 види дисків :

·                  Штамповані – виготовлені зі сталі та пофарбовані емаллю. Найчастіше вони є в базовій комплектації авто. Головною їх перевагою є низька вартість та ремонтопридатність. До недоліків можна віднести велику вагу та непривабливий зовнішній вигляд.

·                  Литі – зазвичай виготовляються із алюмінію. До плюсів можна віднести невелику вагу та різноманітність форм. Мінуси – це висока вартість та низька пристосованість до відновлення при пошкодженнях.

·                  Ковані – виготовляються з тих самих матеріалів, що й литі, але відрізняються технологією виробництва. З переваг можна виділити міцність, надійність та мала вага. А головним їхнім недоліком є висока вартість.

Посадковий діаметр – це розмір кола виробу, що позначається буквою R . Підходящий діаметр колісного диска для конкретного авто вказаний у технічній документації до нього. Якщо ви вирішили купити шини в Одесі , то повинні враховувати, що їхній розмір повинен збігатися з розміром дисків .

PCD – кількість кріпильних болтів. Воно може змінюватись оскільки залежить від маси авто і максимальної швидкості, яку воно здатне розвивати. Найчастіше їх 4 чи 6, але може бути як більше, так і менше.

Ширина диска позначається буквою J і вказується у документації до транспортного засобу.

Маючи всі ці параметри, ви зможете підібрати диски на автомобіль, які ідеально йому підійдуть.

loader